woensdag 26 april 2017

Amsterdan Dataweek

De bedrijven SAS Nederland en GoDataDriven organiseren op 6 tot 9 juni de eerste editie van de Dutch Data Science Week. Daarin worden data-professionals om verschillende problemen op te lossen met behulp van data en analyse. Deelnemers zijn de gemeente Amsterdam, energieleverancier Eneco en de Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond (KNVB).

Luminext

Op 6 juni staat een vraagstuk van Eneco-onderdeel Luminext op het programma. Dat bedrijf beschikt over de data van tien procent van de straatverlichting in Nederland. Op dit moment wordt het onderhoud aan die verlichting volgens een schema uitgevoerd en op basis van de informatie van een surveillance-auto bepaald. Dat maakt het onderhoud heel erg inefficiĆ«nt maar ook duur. Eneco stelt data-wetenschappers voor de uitdaging om een prototype te maken van een voorspellend algoritme waarmee het onderhoud efficiĆ«nter wordt. Het evenement vindt plaats op het hoofdkantoor van Eneco in Rotterdam.

Slimme Thermostaat

7 en 8 juni staan in het teken van opdrachten rondom Toon. Die slimme thermostaat van energieleverancier Eneco wordt in ruim 300.000 huishoudens gebruikt. Om nieuwe inzichten te krijgen, werkt Eneco met 2.500 klanten in een lab waar het experimenten doet. Hiervoor is de verbruiksdata van een jaar verzameld. Het bedrijf wil weten wat dataprofessionals zouden doen met deze data om de energietransitie te versnellen. De opdracht vindt plaats op het hoofdkantoor van GoDataDriven in Amsterdam.


Inschrijven

Inschrijven voor de challenges kan via http://www.dutchdatascienceweek.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten