vrijdag 24 februari 2017

Thermostaat

De slimme thermostaat kom naar Nederland

Bestaat er een thermostaat die uit zichzelf denkt? De slimme thermostaten van het bedrijf Nest, komen naar Nederland, ironisch genoeg heten ze ook Nest. Niet alleen thermostaten maar ook rookmelders zijn beschikbaar, ze zijn later deze maand beschikbaar.

Wat is een slimme thermostaat?

Wat is Nest?

Nest is een zelflerende thermostaat. Na een week weet het precies wanneer de temperatuur in de kamer omhoog moet en wanneer omlaag. Maar Nest kan ook soort van praten met andere apparaten in en rond je huis en met je energieleverancier.

Een leuk seintje

Zo weet Nest precies wanneer er weinig vraag is naar stroom en hij kan dan een seintje geven aan je wasmachine om een wasje te draaien, super leuk toch? In de Verenigde Staten van Amerika is het zo dat consumenten die meer stroom verbruiken in de uren, geld terugkrijgen van hun energieleverancier. Of dat in Nederland het geval is dat is nog onduidelijk.

De oprichter van Nest, Matt Rogers

“Nest probeert energieleveranciers ervan te overtuigen dat ze hieraan moeten beginnen.” Maar hij kan het nog steeds niet geloven, dat zijn Nest zulke successen heeft behaald. “Wat begon als een jongens droom is werkelijkheid geworden.”

Wanneer is de Nest te verkrijgen?

Vanaf 18 Maart is de slimme thermostaat los te verkrijgen, maar Nest heeft ook een deal gesloten met een energiebedrijf, genaamd Essent. Klanten van Essent krijgen de Nest waarschijnlijk gratis of met korting als ze een meerjarig energiecontract afsluiten.  Is dit de eerste snap naar de toekomst? Wie weet zullen we dat snel zien.

Bron: https://nest.com/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten