maandag 24 april 2017

Slimme apparaten

Bijna 800.000 Nederlandse huishoudens (11 procent van het totaal) hebben slimme apparaten voor beveiliging en energie in huis. Vooral IP en beveiligingscamera’s doen het goed. Daarnaast zijn slimme rookmelders en beveiligingssystemen populair. Dat blijkt uit de SHM (Smart Home Monitor) 2017, een onderzoek van Multiscope onder 5500 Nederlanders.

Uit het onderzoek blijkt dat de interesse van consumenten voor (slimme) apparaten voor beveiliging en energie toeneemt. Bijna zes op de tien (57 procent) geeft aan dat deze slimme apparaten zorgen voor extra energie. Daarnaast geeft het ze op afstand controle over wat er in huis gebeurt (39 procent) en biedt het meer gemak en comfort (30 procent).

Tips voor het besparen van energie

Veel mensen actief

Er zijn veel mensen actief in de categorie slimme beveiliging en energie. Foscam is marktleider in slimme beveiligingscamera’s. In slimme beveiligingssystemen zijn Verisure, HomeWizard en WoonVeilig de grootste spelers. Honeywell staat bovenaan bij de slimme melders.

Er is vooral een toenemende vraag naar slimme meters. Vorig jaar was één op de tien consumenten geïnteresseerd in slimme meters. Dit jaar is dit opgelopen naar 15 procent – in potentie dus 1,2 miljoen huishoudens.

Uit eerder onderzoek van Multiscope bleek al dat er steeds meer vraag is naar slimme meters. Drie op de tien Nederlandse huishoudens heeft inmiddels al één of meer SH-apparaten in huis. In totaal hebben Nederlanders hier al een miljard euro aan uitgegeven.

Het populairste slimme apparaat is daarbij de slimme thermostaat. Daaraan gaven 150 miljoen euro uit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten